Medya TV Teknoloji YouTube'dan Radikal Karar: 9 Yıllık “Trendler” Sayfası Kapanıyor!

YouTube'dan Radikal Karar: 9 Yıllık “Trendler” Sayfası Kapanıyor!

YouTube, 2015’ten bu yana aktif olan “Trendler” sekmesini kaldırıyor. YouTube Listeleri ve yapay zekâ destekli içerik önerileri dönemi başlıyor.

YouTube, kullanıcıların platformda o an popüler olan içeriklere kolayca ulaşmasını sağlayan “Trendler” sayfasını kapatma kararı aldı. 2015 yılında başlatılan ve uzun yıllar boyunca kullanıcı alışkanlıklarının bir parçası olan bu özellik, önümüzdeki birkaç hafta içinde tamamen devre dışı bırakılacak.

Şirketin yaptığı açıklamada, bu değişikliğin kullanıcı davranışlarındaki dönüşüm ve trendlerin artık daha da bölünmüş ve niş hale gelmesiyle ilgili olduğu belirtildi.

YouTube Listeleri ve Yeni Dönem İçin Yapay Zekâ Desteği

Trendler sayfasının yerine YouTube, izlenme oranı yüksek içerikleri listeleyen “YouTube Charts” (Listeler) sekmesini daha da geliştirmeye odaklanacak. Bu yeni dönemde sadece viral videolar değil; müzik klipleri, film fragmanları, podcast yayınları ve Shorts videoları da öne çıkarılacak.

Özellikle oyun videoları için ise kullanıcılar artık "Oyunlara Özel Keşfet" sayfasını kullanabilecek.

Trendler Trafik Kaybetti, İlgi Mikro Trendlerde

YouTube’un yaptığı resmi blog paylaşımında şu ifadeler dikkat çekti:

“Trendler sayfasını oluşturduğumuzda, herkesin konuştuğu tek bir viral içerik listesi sunmak mümkündü. Bugün ise birçok topluluğun kendi trendleri, kendi hikâyeleri var. Mikro-trendler dönemi başladı.”

Ayrıca YouTube, viral videoların artık Shorts, TikTok, arama önerileri gibi farklı kaynaklardan daha hızlı ve etkili biçimde keşfedildiğine dikkat çekerek, Trendler sayfasının son 5 yılda ciddi ölçüde trafik kaybettiğini vurguladı.

İçerik Üreticileri Yeni Yönlendirmelere Geçecek

Trendleri takip ederek içerik fikri bulan YouTube içerik üreticileri ise artık YouTube Studio'daki “İlham Kaynakları” sekmesine yönlendirilecek. Burada yapay zekâ destekli öneri sistemleri devrede olacak.

YouTube ayrıca, yeni içerik üreticilerinin daha kolay keşfedilmesini sağlamak adına "Hype" sistemi gibi etkileşime dayalı tanıtım yöntemleri üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *