Medya TV Ekonomi Deprem Bölgesine 77 Bin İstihdam Kontenjanı: Bakan Işıkhan'dan 15 Milyarlık Destek Açıklaması

Deprem Bölgesine 77 Bin İstihdam Kontenjanı: Bakan Işıkhan'dan 15 Milyarlık Destek Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgelerinde istihdamı canlandırmak için 77 binden fazla kontenjan tahsis ettiklerini, bu kapsamda 15 milyar liralık kaynak aktardıklarını duyurdu. Kadınlara yönelik “Ben İyiysem, Herkes İyi” projesiyle psikososyal destek sağlanıyor.

kaynak: AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesinde istihdamı artırmaya yönelik kapsamlı destek programlarını açıkladı. Kilis’te düzenlenen “Ben İyiysem, Herkes İyi Depremzede Kadınların Güçlendirilmesi Projesi” seminerine katılan Işıkhan, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 77 binden fazla kişiye istihdam kontenjanı sağlandığını ve bunun için 15 milyar lira kaynak aktarıldığını belirtti.

Deprem Bölgesinde İstihdam Seferberliği

6 Şubat 2023 depremlerinin ardından hızla harekete geçtiklerini vurgulayan Işıkhan, şu açıklamalarda bulundu:

“Bir taraftan yıkılan binaları yeniden inşa ederken, diğer taraftan vatandaşlarımızın geçimini sağlayacak iş fırsatlarını oluşturduk. Kısa Çalışma Ödeneği’ni hızla devreye alarak belge talep etmeden ödemeleri gerçekleştirdik. 111 binden fazla çalışanımıza 1 milyar liradan fazla destek sağladık.”

İstihdama Dönüş Programı ve SGK Kolaylıkları

Işıkhan, ayrıca İstihdama Dönüş Programı kapsamında 33 bin vatandaşı meslek edindirme ve işbaşı eğitim programlarına dahil ettiklerini, bu kapsamda 1 milyar 267 milyon lira kaynak ayrıldığını söyledi.

SGK alanında da kolaylıklar sağlandığını belirten Işıkhan, borçların 2025 yılı sonuna ertelendiğini, 24 aya kadar taksitlendirme imkanı sunulduğunu ve sağlık hizmetlerinde katılım payının kaldırıldığını ifade etti.

Kadınlara Psikososyal Destek

Bakan Işıkhan, Kilis dahil 5 ilde yürütülen “Ben İyiysem, Herkes İyi” projesiyle özellikle depremzede kadınlara yönelik psikososyal destek verildiğini belirtti. Bu kapsamda:

  • Travma sonrası stresle başa çıkma
  • Aile içi iletişim
  • Stres ve duygusal dayanıklılık eğitimi
  • Bilinçli farkındalık teknikleri gibi konularda seminerler ve birebir destekler sunuluyor.

“Kadınların iş gücüne daha güçlü katılımını ve aile içinde destekleyici rollerini sağlıklı şekilde sürdürebilmelerini hedefliyoruz” diyen Işıkhan, projeyle birlikte kadınların farkındalıklarının artırılması ve ruhsal güçlenmelerinin sağlanacağını kaydetti.

KAYNAK: TRT 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *