Medya TV Politika Ekrem İmamoğlu'nun Tutuklanması ABD Senatosu'nda! "Kabul Edilemez!"

Ekrem İmamoğlu'nun Tutuklanması ABD Senatosu'nda! "Kabul Edilemez!"

Tutuklanan İBB Başkanı İmamoğlu için ABD Senatosu devreye girdi. Schiff: “Erdoğan, muhalefeti bastırmak için demokrasiyi geriye götürüyor.”

23 Mart’ta tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da gündeminde. ABD Senatosu’na sunulan yeni tasarıda, İmamoğlu’nun siyasi saiklerle tutuklandığı vurgulanarak Senato’nun güçlü bir duruş sergilemesi gerektiği ifade edildi.

Şafak Operasyonu Sonrası Tutuklama

Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamasının ardından, İBB ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 yıllık diploması iptal edildi. 19 Mart sabahı şafak vakti gözaltına alınan İmamoğlu, halkın oylarıyla cumhurbaşkanı adayı seçildiği 23 Mart günü, 'mali suçlar' gerekçesiyle tutuklandı. Karar, özellikle gençler ve öğrenciler başta olmak üzere toplumun geniş kesiminde protestoları beraberinde getirdi.

“Millet İradesine Sahip Çıkıyor”

İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı çıkanlar, CHP öncülüğünde ülke genelinde düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinde bir araya geliyor. Yaklaşık iki aydır kesintisiz süren gösteriler, erken seçim ve İmamoğlu’nun tutuksuz yargılanması talepleriyle devam ediyor.

“Demokrasi Geriye Gidiyor”

ABD'li Senatör Adam Schiff, Kongre’ye sunduğu tasarıda Türkiye’de yaşanan gelişmeleri sert bir dille eleştirdi. Schiff, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi rakiplerini susturma yoluna gittiğini, bunun da Türkiye’de demokratik gerilemenin bir göstergesi olduğunu savundu.

“Senato, Erdoğan yönetiminin muhalefeti bastırmak için haksız tutuklamalar yapmasına karşı net bir tavır almalıdır. İmamoğlu'nun serbest bırakılması çağrısını yüksek sesle dile getirmeliyiz.”

Trump Yönetiminin Sessizliği Dikkat Çekiyor

İmamoğlu davasına dünya basını geniş yer ayırırken, eski ABD Başkanı Donald Trump ve ekibinin sessizliği ise gözlerden kaçmadı. Trump’a yakınlığıyla bilinen senatör Marco Rubio ve Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili yalnızca genel bir “insan haklarına saygı” çağrısı yapmakla yetindi. Açıklamalarda, Türkiye’nin “NATO müttefiki olarak iç işlerine karışılmaması gerektiği” ifadesi öne çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *